Back to top
Share

Despre noi

Încă din 2000

Scopul nostru este să distribuim produse destinate dezinfecţiei şi curăţării de cea mai bună calitate.

0
Ani de experiență
0
Clienți
01.

Suprafețe

Pe suprafețele mari și mici există numeroși germeni potențial dăunători organismului uman. Adesea, locurile inaccesibile pun probleme atunci când începem operația de dezinfecție.

02.

Instrumentar

Toate instrumentele care vin în contact cu cavitatea bucală a pacientului sunt puternic contaminate cu salivă și sânge. Fără o dezinfecție riguroasă prin imersie, pericolul contaminării încă există.

03.

Sisteme de aspirație & Amprente

Sistemele de aspirație sunt dispozitivele medicale printre cel mai puternic contaminate din practică dentară; pe ele rămâne o mare cantitate de sânge, salivă și reziduuri.

04.

Mâinile și pielea

Mâinile sunt principalele purtătoare de germeni și infecții. Singura modalitate de a micșora riscul transmiterii infecțiilor este folosirea ferma și consecvență a
dezinfectanților pe bază de alcool.

Despre noi

Cu o experienta de 20 de ani compania noastră pune pe piață și promovează produse dezinfectante de înaltă calitate, în conformitate cu ultimele standarde din domeniu.

Produsele dezinfectante din portofoliul nostru sunt produse profesionale, cu activitate rapidă și eficiență maximă prezentând un spectru de activitate complet: virucid (marea majoritate a produselor sunt testate inclusiv pe Coronavirus), bactericid, fungicid, tuberculocid, micobactericid, sporicid. Gama de produse comercializate prezintă testări în conformitate cu cele mai înalte standarde (ISO și CE), timpi de acțiune extrem de rapizi de ordinul zecilor de secunde (15-60 secunde).  Produsele sunt ușor de utlilizat, concentrate, cu un puternic efect de curățare și nu în ultimul rând cu un miros plăcut (în general de lamâie verde sau floral).

Aceste produse asigură protecția personalului angajat dar și al utilizatorilor din toate domeniile aplicabile: domeniul medical (unități sanitare, spitale, cabinete medicină dentară, chirurgie, ginecologie, ORL, medicină generală, domeniul veterinar, al industriei alimentare (unități de alimentație publică), transporturi (aerian, maritim, terestru), colectivități (școli, grădinițe, unități, hoteluri, restauranate), saloane de infrumusețare, domeniul casnic.

Produsele dezinfectante sunt înregistrate atât ca biocide cat și ca dispozitive medicale, facând astfel posibilă utilizarea lor atât pentru dezinfecția suprafețelor cât și a instrumentarului medical din spitale, unități sanitare.

Compania DEZIMED este certificată cu ISO 9001/2015.

DEZIMED  este unic importator și distribuitor oficial al gamei de produse OROCLEAN®️ (Oro Clean Chemie AG) Elveția în Romania

Director General

Cornelia Bădescu

01.

Suprafete

Pe suprafețele mari și mici există numeroși germeni potențial daunători organismului uman. Adesea, locurile inaccesibile pun probleme atunci când începem operația de dezinfecție. Dezinfecția rapida a suprafețelor și a obiectelor prin utilizarea soluțiilor pe bază de alcool este folosită în mod frecvent în condițiile în care timpul de acțiune adecvat pentru ca soluția să fie eficientă împotriva formelor vegetative și patogene a germenilor este de maxim 1-5 minute.

Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că dezinfectantul a fost aplicat pe întreaga suprafață și că se vor dezinfecta și toate obiectele pe o rază de 1.5 m în jurul scaunului dentar. Operația se repetă înainte de fiecare pacient. Această zonă se consideră a fi cea mai contaminată. De asemenea, trebuie dezinfectate toate piesele mici ,instrumente și alte ustensile venite în contact în timpul tratamentului de exemplu: brațele și suprafețele scaunului dentar, a lămpii și aspiratorului (de salivă), butoanele, zona de radiografii și polizare numai dacă este necesar. La sfârșitul activității sunt necesare activitățile de curațare si dezinfectie, nu numai pentru toate suprafețele contaminate în timpul unui act chirurgical ci și pentru oricare alte suprafețe și obiecte atinse în timpul zilei cum ar fi: telefon, ustensile de scris și manerele ușilor (clanțe).

Toate suprafețele de lucru și accesoriile instalațiilor din camera de sterilizare trebuie de asemenea dezinfectate cu mare atenție, asigurându-vă că nu uitați manerul autoclavei.

Caracteristici esențiale în alegerea unui produs pentru dezinfecția suprafețelor:

 • efect rapid (30-60 secunde),
 • proprietăți excelente de curațare a rezidurilor proteice,
 • grad scăzut de toxicitate,
 • biodegradabilitate în proproție cât mai mare,
 • compatibilitate cu materialele printr-un conținut cât mai scăzut de alcool,
 • lipsa prezenței aledehidelor în formula chimica.
02.

Instrumentar

Toate instrumentele care vin in contact cu cavitatea bucala a pacientului sunt puternic contaminate cu saliva si sange. Fara o dezinfectie riguroasa prin imersie, pericolul contaminarii inca exista. Aparatele folosite in practica, paradontologie, endodontologie si implanturi trebuie intai dezinfectate si apoi sterilizate. Deoarece instrumentele trebuie sa fie sterile atunci cand sunt utilizate este necesara impachetarea corespunzatoare pentru sterilizare.

Ustensilele subtiri si ascutite, cu margini taioase care sunt stabile din punct de vedere termic trebuie dezinfectate si sterilizate ca mijloc de protectie dupa fiecare tratament protetic sau ortodontic. In acest caz nu este necesar sa aveti pachete sterile ori sa le pastrati in mediu steril.

Caracteristici esentiale in alegerea unui produs pentru dezinfectia instrumentarului:

 • actiune de dezinfectie pe un spectru cat mai larg de activitate intr-un timp cat mai scurt,
 • puternica actiune de decontaminare fara reziduuri pe suprafata instrumentarului,
 • inhibitori de coroziune,
 • excelenta compatibilitate cu materialele inclusiv cu cele termosensibile,
 • grad scazut de toxicitate,
 • coeficient ridicat de biodegradabilitate.
03.

Sisteme de aspiratie & Amprente

Sistemele de aspirație sunt dispozitivele medicale printre cel mai puternic contaminate din practica dentară; pe ele rămâne o mare cantitate de sânge, salivă și reziduri. Curațarea și dezinfecția sigură este garantată prin utilizarea unor produse specifice destinate tuturor sistemelor de aspirație, scuipatoarelor, separatoarelor de amalgam. Este foarte important ca produsul să nu producă spumă și să nu fie toxic în soluție de lucru.

De asemenea se recomandă utilizarea produselor pentru curațarea și dezinfecția amprentelor dentare din alginat, polisulfat, silicon A si K , linguri pentru mulaje, aparate ortodontice, instrumente de tehnică dentară și materiale protetice prin imersie sau pulverizare utilizând produse speciale care nu modifică dimensiunea acestora.

Caracteristici esențiale în alegerea unui produs pentru curațarea și dezinfecția sistemelor de aspirație și a materialelor de amprentă:

 • acțiune decontaminată de îndepartare a plăcii bacteriene, sângelui si altor reziduuri,
 • acțiune rapidă,
 • compatibilitate cu materialele inclusiv a celor sensibile,
 • produsul pentru sistemul de aspirație să nu facă spumă și să nu fie periculos pentru mediu iar cel pentru amprente să nu modifice dimensiunea acestora,
 • Spectrul larg de activitate,
 • Simplu de dozat,
 • Produse biodegradabile în proporție cât mai mare.
04.

Mainile si pielea

Mâinile sunt principalele purtătoare de germeni și infecții. Singura modalitate de a micșora riscul transmiterii infecțiilor este folosirea fermă și consecventă a dezinfectanților pe bază de alcool. Pentru a nu agresa pielea prin utilizarea frecventa a sapunurilor si antisepticelor se recomanda spalarea mainilor cu o solutie antimicrobiana lichida ce contine agenti de hidratare pentru protectia pielii, testate din punct de vedere dermatologic.

De asemenea, se recomandă ca antisepticul utilizat, fie că este sub formă lichidă, fie sub formă de gel să conțină substanțe hidratante și compuși ce protejează și calmează mâinile sensibile datorită utilizării frecvente și să aplice pe mâini îngrijite, pielea aspră sau crăpată fiind mult mai dificil de dezinfectant.

Cele mai mici cute, țesutul mort, umezeala, căldura și crăpăturile prezente pe suprafața pielii, conferă un mediu excelent pentru fungi și bacterii. La finalul programului este recomandat să se utilizeze o cremă lichidă ce conține agenți protectori și hidratanți care se absoarbe usor în piele menținând pielea mâinii catifelată și fină.

Call Now Button